Dag 1 Fatima-Reusel, 26 km

Nog één keer lekker geslapen in ons eigen bed. Een laatste foto voor onze voordeur en daar gaan we, op weg naar Fatima.

Tot onze verrassing zien we om de hoek al de eerste stempelpost mét watertappunt. Jos heeft een jerrycan met water voor zijn huis gezet, waar we naar hartelust van mogen tappen. Katrien heeft een Fatima-Fatima-stempel uit een aardappel gesneden. Nu prijkt er unieke, rode ‘F-F’ in ons pelgrimspaspoort. Een eindje verderop staat een clubje vrienden en familie op ons te wachten. Samen lopen we naar het Fatima-beeld achter wijkcentrum Koningshaven. Een woordje van Dolph over onze tocht, een heleboel afscheidsfoto’s, lieve woorden van iedereen, een paar brokken in de keel, een heleboel knuffels en dan vertrekken we echt. We gaan het thuisfront missen. Gelukkig wandelt Jasmijn nog gezellig mee naar Hilvarenbeek. We lunchen samen op het Vrijthof en branden een kaarsje in de Mariakapel.

Na een grote omhelzing zwaaien we elkaar uit. Jasmijn wandelt naar de bushalte en wij gaan door het landschap van schilder Andreas Schotel richting Reusel.

Om half zes bellen we aan bij het sympathieke echtpaar Wilfred en Rinel. In hun heerlijke tuin rusten we uit van de eerste wandeldag en daarna slapen we als twee rozen.