Dag 125 Vilarinho – Porto, 28 km, totaal 2689 km

Op de 125ste dag van onze wandeltocht vinden we de laatste muurschildering van ‘Las Estrellas del Camino’ in een buitenwijk van Porto. Met Ana Matos is de verzameling compleet. Deze schrijfster en zangeres noemt de Camino Portugués de navelstreng die twee volkeren verbindt, de Portugezen en de Galiciërs.

Ook in Barcelos zagen we een mooie muurschildering. Hier waren Moisés en Vitor Baraça geportretteerd, die het kunstenaarschap voortzetten in de traditie van hun grootmoeder.

In Ponte de Lima was Amandio de Sousa groot afgebeeld onder een brug. Deze fotograaf begon zijn artistieke carrière, nadat hij terugkeerde van militaire dienst in Afrika. Daar ontdekte hij de magie van fotografie. Zo kan hij de schoonheid van volkeren en plaatsen vastleggen en voor altijd behouden.

Ook in Rubiaes kwamen we een ‘Estrella’ tegen. Joaquim Sá is brandweervrijwilliger en langeafstandsloper. Op 74-jarige leeftijd werd hij Europees kampioen bij de senioren.

In Tui zagen we de jonge pianiste Andrea González en in O Porriño de visser Filipe Graña.

Hiermee is dit verzamelalbum gesloten. Inmiddels zijn we begonnen met een heel andere verzameling, maar daarover later meer.

We eindigen op dag 125 waar het allemaal begon. Op deze plek, op het plein voor de kathedraal van Porto, zag Dolph vijf jaar geleden dat er een wandelroute bestaat naar Fátima. Hier werd de kiem gelegd voor deze tocht.