Dag 23 Bagneux – Payns, 28 km, totaal 531 km

Het heeft vannacht flink geplensd en gebliksemd. Tijdens het ontbijt regent het nog steeds, maar we vertrekken tussen twee buien door. André en Agnes zwaaien ons uit, tot we de hoek om zijn. Daar zien we een vervallen chateau met een bordje ‘à vendre’. Iemand interesse in een mooi kluspand? Je krijgt er elk geval aardige buren bij.

We wandelen bijna de hele dag over een geasfalteerd pad langs het kanaal, met veel bomen aan weerszijden. Een creatieveling heeft zich uitgeleefd met vogelhuisjes in de vorm van een schoen, een laars, een vuurtoren en nog tal van varianten.

Zitten we rustig op een bankje, is het in een mum van tijd weer een dolle boel. De ene keer worden de vuilnisbakken geleegd, de andere keer staat er een vrachtwagen voor onze neus te gassen. Vandaag komt er een man aanrennen met z’n hond. Of we even plaats kunnen maken voor zijn work-out. 

Even later komt er een bezemwagen voorbijrijden, die ons pad keurig schoonveegt. We halen elkaar om de haverklap in. Een eindje verderop kan hij niet verder, omdat er een grote boom dwars over het pad ligt, geveld door de bliksem van afgelopen nacht. Wij klimmen eroverheen, maar de bezemwagen heeft grover geschut nodig. Voorlopig zijn wij van die herriemaker af.

Als dezelfde bezemwagen ons tegemoet komt rijden, gaan we gelukkig net van het pad af. We komen aan bij de Seine en gaan even aan de waterkant zitten, voordat we doorlopen naar het huisje waar we overnachten.