Dag 3 Mol-Rauw – Diest, 32 km, totaal 83 km

We lopen weer eindeloos over het jaagpad langs nog steeds hetzelfde kanaal. Hoewel de tocht vandaag niet zo mooi is, maakt de kleur blauw veel goed. We genieten van de felblauwe luchten met cumuluswolken, de lange streep van blauw water in het landschap en zelfs een blauwgekleurde fabriek.

Een app-bericht van journalist Mari van Rossum vormt een welkome afleiding. We staan vandaag paginagroot in het Brabants Dagblad!

Als we het kanaal oversteken over een bijzondere, moderne brug, komen we al snel op een drukke, doorgaande weg. We vergapen ons aan de Belgische architectuur. Stenen roofvogels, engelen en leeuwen zijn populair in de voortuin van menig huis.

We trekken een bak verse aardbeien uit een automaat en peuzelen die op op een oude begraafplaats. Hier liggen parachutisten begraven die in 1963 om het leven zijn gekomen bij een noodlottig vliegtuigongeluk. Als we omhoog kijken, zien we verschillende parachutisten naar beneden komen. Dat kan geen toeval zijn. De begraafplaats blijkt naast de militaire luchthaven Schaffen te liggen.

Via een afgelegen zandpad komen we terecht bij de oude stadspoort van het sfeervolle stadje Diest, onze pleisterplaats aan het eind van een lange wandeldag.