Dag 35 Murlin – Sancergues, 25 km, totaal 785 km

We zijn helemaal aangesterkt door de goede zorgen van Tanja en Remco tijdens onze rustdag. Tanja zet ons deze ochtend af op de plek waar ze ons eergisteren heeft opgepikt. Alleen valt de regen nu met bakken uit de lucht. We schuilen even in een kerkje. Als we weer op pad gaan, komen we meteen bijzondere muurschilderingen tegen. De paarden weerspiegelen in de plas.

We lopen door het natte bos. Zonnestralen vinden hun weg door de boomtakken. Na een paar uur arriveren we in La Charité-sur-Loire. Als we over de middeleeuwse stenen brug naar de overkant van de rivier wandelen, worden we aangesproken door een Franse pelgrim.

Om zijn nek hangt een doorzichtige plastic hoes vol met landkaarten. Met een triomfantelijk gezicht haalt hij er twee pelgrimspaspoorten uit. Hij laat ze openvallen als een harmonica en toont ons trots de vele stempels die hij al heeft verzameld.

Als we de doorgaande weg verlaten, zien we de contouren van een prachtige, dikke eik. De stam heeft een omtrek van maar liefst 10 meter. Op een bordje lezen we dat hij is uitgeroepen tot een van de opmerkelijkste bomen van Frankrijk.