Dag 66 Auros – Captieux, 36 km, totaal 1424 km

Een maand geleden ontmoetten we Anne-Louise bij de pelgrimszegening in de kathedraal van Vezelay. De volgende dag kwamen we deze vrolijke jongedame uit Parijs weer tegen. Ze vertelde dat haar ouders in Captieux wonen, bijna op de Camino. Als we wilden, konden we bij hen logeren, zei ze enthousiast. Ze wist zeker dat haar ouders het leuk zouden vinden om ons te ontvangen. En zo geschiedde.

Vandaag hebben we een lange tocht naar Captieux voor de boeg. Eerst wandelen we naar het gezellige stadje Bazas en struinen we over de markt. Bij de kerk zien we Harm zitten. Hij vertelt dat hij net is aangesproken door een Fransman, die vroeg of hij Dolph was. Het bleek Yannick te zijn, de vader van Anne-Louise, bij wie wij vandaag overnachten. Spontaan had hij Harm ook uitgenodigd voor het avondeten.

Na een lekkere lunch in Bazas lopen we met z’n drieën verder naar Captieux over een voormalig spoortracé. Er is een prachtig voet- en fietspad aangelegd van vijftien kilometer lang. Een soort Bels Lijntje, maar dan in de Gironde. Dolph en Harm zijn vandaag de sprinters en ik ben meer een boemeltreintje. Toch lukt het om rond 18 uur het eindstation Captieux te bereiken.

We worden enorm gastvrij ontvangen door Yannick en Marie, in het huis waar Anne-Louise is opgegroeid.