Dag 120 Pontevedra – O Porriño, 38 km, totaal 2540 km

Het is heerlijk wandelweer, dus leggen we vandaag veel kilometers af. Onderweg vermaken we ons met rondkijken en verzamelen. Geen spullen, maar stempels en sterren, want die wegen niks in onze rugzak.

De stempels verzamelen we in ons pelgrimspaspoort. Dat is momenteel een hele opgave, want veel barretjes en pelgrimsfaciliteiten zijn al gesloten. 

Toch scoren we de eerste stempel vandaag bij de koffie, in café A Romana in Ponte Sampaio. Het is een afbeelding van de Romeinse brug over de rivier Verdugo, waar we vanaf het terras op uitkijken.

Stempel nummer twee krijgen we na een heerlijk ‘menu del dia’ bij Casa Consejo in Redondela. De laatste stempel van vandaag wordt gezet door de koster van het mooie kerkje Santa Eulalia de Mos.

De stempels in de pelgrimspaspoorten zijn niet alleen het bewijs van onze afgelegde route, maar vormen ook een bonte verzameling aan herinneringen.

Een heel andere verzameling is die van de ‘Estrellas del Camino’. We hebben al verschillende sterren laten zien, maar de afgelopen dagen hebben we er weer twee gespot. In Caldas de Reis vonden we het portret van klokkenmaker Enrique Ocampo.

In Pontevedra kwamen we langs een muurschildering van Tino Lores, de ‘redder’ van de Camino Portugués. Halverwege de jaren tachtig was deze route in de vergetelheid geraakt. Samen met een groep vrienden heeft Tino de oorspronkelijke paden hersteld en de route bewegwijzerd. Dankzij hem kunnen wij nu  dit pad richting Fátima bewandelen.