Dag 128 Santa Maria da Feira – Albergaria-a-Nova, 30 km, totaal 2748 km

Het is een afwisselende dag: we wandelen over paadjes, langs wegen en spoorlijnen, we klimmen en dalen, drinken koffie op een zonovergoten terras en schuilen even later voor een plensbui onder een afdak bij de Lidl.

Rond lunchtijd komen we langs een wegrestaurant. Het ziet er aan de buitenkant niet heel aantrekkelijk uit, maar we wagen het er toch op. Als we binnenkomen, is het volle bak. We worden gedirigeerd naar een nagenoeg lege zaal, achter in het gebouw.

Vooruit dan maar. Binnen een half uur is de hele tent vol.

We eindigen de dag in de herberg van het dorpje Albergaria-a-Nova. Tot onze verrassing zijn we niet de enige gasten. De andere pelgrims komen uit Frankrijk, Italië en Engeland. Ze lopen allemaal de andere kant op.

Van de herbergierster krijgen we een mooie stempel in ons pelgrimspaspoort, met een afbeelding van twee pijlen: één naar Santiago met 300 km en één naar Fátima met nog maar 165 km.

Het aftellen is begonnen!

Nog zeven dagen lopen en een rustdag in de historische studentenstad Coimbra en dan zit ons prachtige avontuur erop. We verwachten volgend weekend in Fátima aan te komen.