Dag 31 Vezelay – Tannay, 20 km, totaal 714 km

Gisteravond lieten we ons onderdompelen in de muziek van Johann Sebastian Bach. Het Bach Ensemble Amsterdam trad op in de basiliek Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay. Na een lange wandeldag konden we heerlijk wegdromen op de klanken van dit geweldige koor en orkest.

De volgende ochtend zitten we weer in de basiliek. Als pelgrims zijn we uitgenodigd om de ochtendmis bij te wonen.

Voor het altaar zitten zusters en priesters in hun witte gewaden geknield op de vloer. Met heldere stemmen zingen de zusters psalmen en hymnen. Het vroege ochtendlicht valt in stralen op hen neer. 

Aan het eind van de mis mogen Dolph en ik en een andere pelgrim naar voren komen. De priester wenst ons kracht toe op onze weg en de zusters om ons heen beginnen weer te zingen. We voelen ons omarmd door hun prachtige stemgeluid. Na afloop krijgen we ieder een bedeltje van Maria Magdalena. 

We nemen nog een kijkje in een crypte, waar een bot van Maria Magdalena als relikwie wordt bewaard.

De kracht die we hebben ontvangen, kunnen we meteen gebruiken als we met onze rugzakken een paadje inlopen. Het is overwoekerd met doornstruiken. We banen ons een weg en komen gelukkig snel op het juiste pad. Daarna lopen we kilometerslang door het bos. Leve de bomen! 

Ineens zien we het karkas van een bus verstopt tussen de bomen.

Het doet ons denken aan de indrukwekkende film Into the Wild, over een jongeman die met zijn rugzak de wildernis intrekt. Voor ons is de wildernis na deze vondst snel voorbij. In de brandende zon lopen we omhoog naar het dorp Tannay, waar we vannacht weer in een lekker bed kunnen slapen.