Dag 40 Issoudun – Sainte-Fauste, 17 km, totaal 896 km

“Hoe weten jullie welke weg jullie moeten lopen?” vragen mensen weleens. “Nemen jullie landkaarten of routebeschrijvingen mee?” Nee, alles gaat via de mobiele telefoon. Dolph zoekt dagelijks de route uit voor de volgende dag. Daar gebruikt hij bestaande GPX-bestanden van routes naar Santiago de Compostella voor, die hij heeft gedownload. Die bestanden zet hij in de app Topo GPS. Zo kunnen we precies zien waar we zijn en welke kant we op moeten. Daarnaast volgen we de markeringen die we onderweg tegenkomen.

Deze ochtend hoeven we alleen maar naar het centrum van Issoudun te lopen en dan zijn we al op de goede weg. Dat zien we aan de koperkleurige jakobsschelpen op het trottoir, die het symbool zijn van de pelgrimstocht naar Santiago. Topo GPS stuurt ons vervolgens door een kaal landschap, met watertorens als bakens.

In de gedownloade routes staan ook overnachtingsplekken voor pelgrims. Daarnaast zoeken we slaapplaatsen via Airbnb en Booking.com. We hebben gehoord dat veel accommodaties gesloten zijn na de corona-epidemie. Dan is het fijn om meerdere opties te hebben.

Vandaag hebben we een slaapplek gevonden in een oude stacaravan op het erf van de afgelegen boerderij La Tripterie. Er staan ook een stuk of twintig verroeste wrakken van Citroën oldtimers, verzameld door de zwager van de eigenaar.

Pelgrims mogen in de caravan overnachten en geven daar een vrijwillige bijdrage, een donativo, voor. Je geeft dus wat je de overnachting waard vindt of wat je kunt missen. Mooi dat mensen op basis van vertrouwen een bed aanbieden aan  wildvreemden.