Dag 60 Périgueux – Saint-Astier, 25 km, totaal 1261 km

We hebben een meeloper! Bernard, een oude studievriend van Dolph, is vrijdag vanuit Amsterdam naar Périgueux gereden. Het is een gek idee: in één dag heeft hij de afstand afgelegd waar wij bijna twee maanden over hebben gewandeld. Hij loopt zondag en maandag met ons mee.

Op zaterdagochtend hebben we inkopen gedaan bij de weekmarkt in Périgueux: kaasjes, vijgen, pruimen en brood. Het was een gezellige drukte in de stad. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten op een pleintje in het oude centrum. Vooral het voorgerecht van gebakken ananas, tomaat en burrata, een romige mozzarella, was niet te versmaden. 

Vandaag staan we om 9 uur in de startblokken. De broodjes voor onderweg zijn gesmeerd en de waterflessen gevuld. Het wordt een hete dag. Het lijkt alsof de zomer weer begonnen is. We lopen stukjes door het bos en langs de rivier de Isle, die uitmondt in de Dordogne.

Onze eindbestemming is Saint-Astier. Dit stadje dankt zijn naam aan de kluizenaar Asterius, die hier in de zesde eeuw leefde en er een kapel bouwde.