Dag 99 Reliegos – León, 25 km, totaal 2118 km

We hadden het al verwacht: het pad naar de grote stad León loopt langs drukke wegen, door stedelijk gebied, over rotondes en viaducten en langs afgebladderde reclameborden. De grijze lucht maakt het er niet mooier op.

De mensen die we onderweg tegenkomen, geven toch nog kleur aan een saaie wandeling. Zoals de vrouw uit Málaga, die met een veredelde boodschappentrolley de Camino loopt. Het lijkt zowaar mijn eigen karretje wel, dat ik normaliter meeneem naar de zaterdagmarkt in Tilburg. Hoewel deze dame niet zo heel snel vooruitgaat, blijft ze er toch vrolijk onder.

We komen ook een Engelsman tegen die van Saint-Jean-Pied-de-Port via Santiago de Compostella naar Lissabon wandelt. Hij  kiest grotendeels dezelfde route als wij. Alleen nemen wij natuurlijk vóór Lissabon de afslag naar Fátima.

Als we in León, net voor de regen, een bar induiken en een ‘menu del dia’ bestellen, zijn we weer helemaal tevreden. Vanavond gaan we nog wat tapas proeven en morgen nemen we een dagje vrij om de stad te verkennen.